Postkod Fjb

För att må bra..

Publicerad 2015-10-02 17:19:44 i Allmänt,

Sömn.. Sova minst 6-8 timmar. Oavsett tid på dygnet. Helst 8 timmar. Om man vaknar och inte kan somna om efter en halvtimme, så gå upp sätt dig skönt i soffan med en filt. Tänd inte alla lamor utan bara något enstaka ljus eller skenet utifrån. Sitt en kvart. Under tiden verken zappa på tv eller din telefon. Gå i säng. Fortfarande inte somnat. Upprepa. Det är så jobbigt att du tillslut somnar. 

Mat.. Tre mål om dagen. Frukost, lunch och middag. Däremellan mellanmål. Tänk på någon form av regelbunden tid. Endast ett mål mat om dagen bör vara lagat. Dra ner på sockret. Topparna på blodsockret gör dig sugen när de sjunker...


Motion.. Kom igen rör på dig. Det behöver inte vara så mycket, men rör lite på kroppen. För min del är det en hobby, livsstil och att jaga känslan av sann lycka. Endorfiner sprudlar när jag springer i Fjällbackas backar. Att springa uppför en vägg  är en sån sjuk härlig känsla. Mina tids resultat brukar ligga runt 6-6,5 minut och de beror oftast på att jag inte springer just plana sträckor utan väljer gärna kuperat. Självförtroendet ökar. Ibland blir det bara en tabata på 20-50 min. Det är med bra träning. Styrka/kondition/koordination. 

Dagsljus.. Varje dag ska man vistas i dagsljus. Om det så är den mörkaste dagen mitt i december kl fyra på eftermiddagen. Dagsljus! 

Källa: En som har koll, och det är inte jag.. Har jag koll? 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela